Tolkeprojekt for Døvblindfødte

vidensportalen“Mennesker med medfødt døvblindhed kan profitere af at samarbejde med professionelle tolke.”

Det er konklusionen fra et pilotprojektet om brug af professionelle tolke i arbejdet med mennesker med medfødt døvblindhed. Artiklen er nu publiceret, og du finder den her:

http://socialstyrelsen.dk/udgivelser/kan-mennesker-med-medfodt-dovblindhed-bruge-professionelle-tegnsprogstolke

Mange mennesker har været involveret både i pilotprojektet og i skriveprocessen. Det har været en lang og lærerig proces. Vi håber, at pilotprojektet, med de forbehold der er pga. det begrænsede datagrundlag, vil blive set på som et inspirerende bidrag til fagfeltet.

I artiklen beskriver vi selve pilotprojektet, hvor vi har undersøgt om og hvordan tegnsprogstolke, der er vant til at tolke kropslige udtryk og har erfaring med taktilt tegnsprog, kan bidrage til døvblindfødtes sprogudvikling.

Pilotprojektet har givet os nogle erfaringer med, hvilke parametre der skal tages højde for, når man inddrager en ny profession i arbejdet med mennesker med medfødt døvblindhed. I artiklen beskrives også den proces, som de tre projektdeltagere med medfødt døvblindhed, tolkene og frontpersonalet har gennemgået.

Jeg vil gerne sige tak til alle jer, der har været involveret i projektet, enten med fagligt eller økonomisk bidrag, samt de tre projektdeltagere og de professionelle, der har været involveret i selve pilotprojektet og den efterfølgende skriveproces.

God læselyst.

Venlig hilsen

Marianne Disch

Faglig konsulent, medfødt døvblindhed

Direkte:  +45 41 93 24 64

E-mail:     mailto:sgo(a)socialstyrelsen.dk

The National Board of Social Services

Center for Handicap

Sohngårdsholmsvej 61

9000 Aalborg

Telefon: +45 72 42 41 00

www.socialstyrelsen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.